På resande fot finns det några appar jag använder mig av dagligen och som förenklar min vardag. Här är mina 6 favoriter just nu:

Airbnb

Det var här jag hittade vår mysiga lägenhet vid floden. Har bokat via Airbnb många gånger och tycker det är överlägset. Superbra om du ska stanna länge på ett ställe, du kan hitta riktigt bra och prisvärda alternativ. Via appen har jag också kontakt med Apinun (han som äger lägenheten) och han svarar alltid snabbt via appens meddelandefunktion när jag har frågor eller funderingar.

Uber & Grab Taxi

Båda är taxi-appar och jag kan inte riktigt bestämma mig för bara en så jag nämner båda. Har använt mig mest av Grab Taxi, men då det vid några tillfället varit svårt att boka en taxi där så har jag gått över till Uber. Bangkok har för övrigt en utmärkt Skytrain och tunnelbana, så det åker jag helst. Men där vi bor nu är det smidigast att välja taxi eftersom det är så långt till närmsta tunnelbanestation.

Google Maps

Bangkok är en STOR stad. Även om jag varit här många gånger måste jag ändå ständigt kolla upp var saker ligger, hur jag tar mig dit smidigast, etc. Då är Google Maps bra. Finns i alla telefoner och på många platser kan du ladda ner offlinekartor (dock ej Bangkok). I Google Maps hittar du vägbeskrivning, du ser hur kollektivtrafiken går. Jag använder mig dagligen av Google Maps.

Skype

Min ringa-hem-app. Pratar både med familjen därhemma via Skype samt kunder i Sverige. Funkar alltid supersmidigt tycker jag.

Snapchat

Överlägset bästa sättet att hålla kontakten med tonåringarna hemma i Sverige… 😉 Gillar att Snapchat är snabbt, enkelt och okomplicerat. Gillar också att det går att ha videosamtal via Snapchat om man vill.

Netflix

Älskar Netflix och älskar att så många suveräna serier är Netflix Originals. Mina favoriter: Ozark, Stranger Things, 13 Reasons Why, Narcos, för att nämna några… En bra sak med Netflix är också att du kan ladda ner serier och filmer och kolla offline. Perfekt för långa flyg-tåg eller bussresor utan tillgång till wifi.