Idag har jag en gästbloggare! Min yngsta dotter Lisa, 8 år, skriver om när vi besökte Ayutthaya. Tack Lisa! 🙂 <3

Ayutthaya

För länge sedan så hette Thailands huvudstad Ayutthaya men på den tiden hette inte Thailand Thailand utan Siam. 1 miljon bodde i Ayutthaya alltså var dom fler än i London på den tiden. Staden var verkligen stor och känd och fin, men idag är bara ruinerna kvar. Efter ett tag attackerade Burma Ayutthaya som då var deras huvudstad fast som nu är Bangkok. Burmeserna högg av Buddha statyernas huvud och tände eld på staden. Ayutthaya är med på Unesco världsarvlista och är väldigt populär.

När jag åkte till Ayutthaya

Jag såg mycket på den resan! Vi var där i 2 dagar. Först tog jag och mamma minibuss dit det var kul och den kändes som en karusell när den guppade. När vi var framme så åkte vi med tuk-tuk till vårt hus, det var lite smutsigt men helt ok ändå.


Vi packade upp grejerna och börja gå mot ett cafe´ som hette Busaba det var ett fint cafe´. Och senare så gick vi och tittade på ruinerna och Buddhan i trädet. Det är ett Buddha huvud inne i ett träd och för länge sedan så fanns det några tjuvar som hade tog ett Buddha huvud och gömde det i ett träd för att hämta det senare men dom kom aldrig så till sist växte Buddha huvudet in i trädet så man såg det från ut sidan. En cool historia! Sedan på kvällen hyrde vi en moppe som vi åkte med hela kvällen och sedan sov vi.

Nästa dag så vakna vi 6 på morgonen och jag var trött men blev glad när jag hörde att vi skulle åka moppe! Vi såg en massa hemlösa hundar, vi såg till och med tre hundvalpar som lekte på gatan dom var super söt och dom va super små! När vi tog minibuss hem somnade jag och sov hela resan. Roligast på resan va att det var massa hundar och att åka moppe!

/Lisa Bäckström