Är Bangkok ett bra resmål när man reser med barn? Absolut! Bangkok passar inte bara för vuxna med förkärlek för shopping eller party. Staden har sååå mycket mer att erbjuda! Har besökt Bangkok med mina barn flera gånger och även tillbringat en lite längre tid (4-5 veckor per gång) i staden vid två olika tillfällen. Nu senast i november (scrolla ner bland inläggen här på bloggen).

Vad kan man då hitta på i Bangkok tillsammans med sin barn? Här kommer 5 tips:

Sea Life Bangkok Ocean World

Ett roligt besöksmål för både stora och små! Färgglada fiskar, krabbor, hajar, sjöhästar, och rockor, här finns det mesta. Roligt och intressant att få se och lära sig om livet i havet.

Madame Tussauds

Häromåret fick även Bangkok ett Madame Tussauds. Här kan du se många kända stjärnor som vaxdockor. Vissa så himla verklighetstrogna! Jag och min äldsta dotter besökte Madam Tussauds när det var relativt nyöppnat och det jag slogs av då var att det inte var så trångt och fullt med folk som på andra Madame Tussauds jag besökt. Det har kanske ändrats nu.

Lumpini Park

Mysig park mitt i centrala Bangkok. Här kan du strosa runt, fika, titta på de läskigt stora varanerna som bor i parken eller leka på lekplatsen. Ett tips är att besöka parken tidig morgon eller sen eftermiddag när det är lite svalare. Det blir väldigt varmt i parken mitt på da’n!

Unicorn Café

Bangkok har många olika roliga fikaställen. Det finns ett café för alla smaker. På Unicorn Café kan du fika bland enhörningar och även klä ut dig som enhörning i en unicorn onesie. Hysteriskt roligt – speciellt om det är din 41-åriga lillebror som klär ut sig… 😉 Allt är pastelligt och regnbågsfärgat här. Massor av gosedjur överallt (till och med i taket). Min 8-åring ÄLSKADE Unicorn Café! Gillar du av någon outgrundlig anledning inte enhörningar finns Hello Kitty Café, Dog In Town (ett café med massa hundar), för att nämna några alternativ.

Art in Paradise

Ett roligt, lite udda museum fullt av illusioner som lurar ögat. ”Bangkok Trickeye 3D museum” brukar det kallas. Svårt att förklara, måste upplevas! 😊

Och trots många besök i staden har jag fortfarande många roliga aktiviteter kvar tillsammans med barnen. Till exempel ska vi besöka Dinosaur Planet, ha skoj på Amped Trampoline Park och ta oss en cykeltur runt i ”Bangkok Green Lung”.