Sociala medier – 3 trender 2018

Instagram Stories, rörligt innehåll och live streams

Den här tiden på året duggar trendspaningarna tätt! 😊 Och jag har själv kikat lite i spåkulan 😉 samt kollat vad experter inom området säger om trender inom sociala medier 2018.

Instagram Stories har växt enormt sedan lanseringen och nya funktioner tillkommer hela tiden. Snapchat var först med stories, men Instagram har fullkomligt rusat förbi konkurrenten med sin stories-funktion. Under 2018 kommer vi ser mer av detta format och jag tror fler användare kommer att upptäcka stories under det här året. Nästa blogginlägg kommer jag för övrigt att tipsa om hur du som företagare kan använda dig av Instagram Stories!

På Instagram Stories kan du dessutom enkelt göra video och just video och rörligt innehåll är en trend på sociala medier som bara växer. Bra videos som engagerar är det som gäller om du vill nå ut.

Under 2018 tror jag också vi kommer att få se live streams. Många har redan börjat sända live via exempelvis Facebook och Instagram och denna trend ser ut att fortsätta att öka. Möjligheten att dela information live med följare och att interagera genom sändningar är något jag tror kommer öka under 2018. Att sända live är ett kostnadseffektivt och enkelt sätt att nå ut och connecta med dina följare.